Ερώτηση για την ενσωμάτωση της Ελληνικής Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 - 12:49

ΠΡΟΣ

1)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

2)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

3)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 ΘΕΜΑ: Ενσωμάτωση της Ελληνικής Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία – Θεσμικά & ουσιαστικά προβλήματα Δασοφυλάκων

Οι Έλληνες Δασοφύλακες εκτελούν το λειτούργημα τους με αυταπάρνηση σε μια περίοδο, που οργιάζουν οι παράνομες καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας, οι κλοπές αγροτικών μηχανημάτων & προϊόντων & οι πάσης φύσεως δασικές & αγροτικές παραβάσεις.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται, ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, μένουν ασυντήρητα υπηρεσιακά αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα, έρχονται σε επαφή με κακοποιά στοιχεία άοπλοι, εργάζονται με χαμηλούς μισθούς & σε αλλότρια καθήκοντα υπηρεσιών γραφείου & δασεργατικών εργασιών αντί για ανακριτικά καθήκοντα προστασίας & αστυνόμευσης της υπαίθρου.

Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.      Πότε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα του άρθρου 21 του Ν.3938/2011 για τον τρόπο & τα επί μέρους θέματα μεταφοράς αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αγροφυλακής στις Δασικές Υπηρεσίες;

2.      Θα χορηγηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός στους Δασοφύλακες (ρουχισμός - άρβυλα κλπ.) για να ασκούν τα καθήκοντα τους σε δύσκολες συνθήκες (έντονοι χειμώνες, χιόνια βροχές);

3.      Θα υπάρξει μισθολογική αντιστοιχία του μισθού εκάστου δασοφύλακα με τα τυπικά προσόντα αυτού; Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, διαμαρτύρονται, ότι κατετάγησαν στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) πολιτικού προσωπικού, την στιγμή, που οι ίδιοι είχαν προσληφθεί ως ένστολοι με βαθμό. Θα γίνει μισθολογική αναβάθμιση των Δασοφυλάκων, που έχουν ανώτερα τυπικά προσόντα, λ.χ. απολυτήριο λυκείου στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) κ.ο.κ.

Λάρισα, 30.07.2012

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Βουλευτής Λάρισας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ