Ερώτηση για την Υπηρεσία Ασύλου η οποία αναγνωρίζει κατάληψη ως νόμιμη διεύθυνση αλλοδαπών

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 - 22:36

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Η Υπηρεσία Ασύλου αναγνωρίζει κατάληψη ως νόμιμη διεύθυνση αλλοδαπών» 

Σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί διεπίστωσαν ότι σε λαθρομετανάστη που φέρεται να έχει γεννηθεί στη Συρία, στο σημείο που αναφέρεται η διεύθυνση διαμονής αναγράφεται «Αχαρνών σε κατάληψη»! Και πράγματι σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται  και στο διαδίκτυο η Υπηρεσία Ασύλου δέχεται ως νόμιμη διεύθυνση αιτούντος ασύλου κτήριο που βρίσκεται υπό κατάληψη και συγκεκριμένα στην οδό Αχαρνών.
Οι παράνομες καταλήψεις αποτελούν πλέον επίσημο τόπο κατοικίας για αλλοδαπούς! Στα επίσημα έγραφα των Περιφερειακών γραφείων Ασύλου όπως αποκαλύπτει το αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας «κατάληψη». 
Εστία παραβατικότητας λοιπόν και εγκληματικότητας παραμένουν τα Εξάρχεια με τις αστυνομικές επιχείρησες να επιτελούν απλά επικοινωνιακό ρόλο, αποπροσανατολίζοντας τη κοινή γνώμη.
Από τις έρευνες των αστυνομικών έχει προκύψει ότι κυρίως σε κτήρια υπό κατάληψη υπάρχουν δεκάδες χώροι με κλοπιμαία (σε ένα συγκεκριμένο κατειλημμένο κτήριο της Αραχώβης καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των κλεμμένων, όπλα και ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ (8) εγκαταλελειμμένα κτήρια έχουν καταληφθεί από παρακρατικούς «αντιεξουσιαστές» και έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών ενώ συνολικώς τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στην Αθήνα είναι σχεδόν 60! 
Το αξιοσημείωτο της υποθέσεως είναι ότι στις καταλήψεις αυτές καταφεύγουν επικίνδυνοι κακοποιοί και αταυτοποίητοι λαθρομετανάστες.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Πως είναι δυνατόν εστίες εγκληματικότητας και χώροι παραβατικότητας, με καλάσνικοφ και ναρκωτικά, να νομιμοποιούνται σε επίσημα έγγραφα;
Βάσει ποιων κριτηρίων θεωρείται ως νόμιμη κατοικία αλλοδαπών τα καταληφθέντα, υπό των παρακρατικών ομάδων, κτίρια;
Θα κινηθούν οι άμεσες διαδικασίες αποχαρακτηρίσεως των καταληφθέντων κτιρίων ως νόμιμες κατοικίες, γεγονός που παρέχει ασυλία σε δεκάδες εγκληματίες που έχουν παρεισφρήσει στην ελληνική επικράτεια και στην ελληνική πρωτεύουσα ως πρόσφυγες;

Αθήνα, 17/5/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ