Ερώτηση για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των πληγέντων  από τις κατολισθήσεις στην Καυκανιά της  Αρχαίας Ολυμπίας

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 - 09:19

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των πληγέντων  από τις κατολισθήσεις στην Καυκανιά της  Αρχαίας Ολυμπίας»

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των πληγέντων  από τις κατολισθήσεις στην Καυκανιά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με σκοπό την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κτιρίων τους λόγω κατολίσθησης του εδάφους.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για έγκριση δόμησης,  σε τμήματα οικισμών που έχουν χαρακτηριστεί ως κατολισθαίνοντες. Εντούτοις, αν και η δημοσίευση στο ΦΕΚ έγινε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου,  η σχετική απόφαση εστάλη μόλις πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Υποδομών  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών  ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι πληγέντες να οικοδομήσουν. Όσο δε αφορά την σύνταξη σχετικής μελέτης για δόμηση, είναι μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί ότι οι πληγέντες αναμένουν την αποκατάσταση των οικιών τους από το 2014. Όπως δε επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής: «Τόσα χρόνια έχει συμβεί το πρόβλημα στο χωριό και να μην μπορεί να φτιάξει κανένας σπίτι. Δυστυχώς οι μισοί πληγέντες που  περίμεναν να μπουν στα σπίτια τους, πέθαναν στα λυόμενα και η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιες ενέργειες θα γίνουν για την επίλυση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων στην Καυκανιά;

Αθήνα, 22/05/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ