Ερώτηση σχετικά με την διάθεση μισού εκατομμυρίου δημοσίου χρήματος για την προπαγάνδιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 - 21:12

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Διάθεση μισού εκατομμυρίου δημοσίου χρήματος για την προπαγάνδιση της Συμφωνίας των Πρεσπών»   


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 500.000 ευρώ διατίθενται για τη διαφήμιση και προπαγάνδιση της συμφωνίας του αίσχους και του ενδοτισμού. Συγκεκριμένα, 500.000 ευρώ δημοσίου χρήματος προσετέθησαν στον λογαριασμό «Έξοδα προβολής, διαφημίσεως και δημοσίων σχέσεων» στον προϋπολογισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την επικοινωνιακή ώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.    

Το σχετικό κονδύλι προοριζόταν, σύμφωνα με την απόφαση της εγκρίσεως, για τη δημοσίευση του τελικού κειμένου της Συμφωνίας στον Τύπο. Επειδή δε, έχει καταργηθεί ο λογαριασμός «ΚΑΕ 5162», το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη διάθεση 500.000 ευρώ, μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την προώθησε, μεταξύ άλλων, της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Βάσει ποιων κριτηρίων διασπαθίζεται μισό εκατομμύριο δημοσίου χρήματος για μια αντεθνική συμφωνία και γιατί να επωμισθεί το οικονομικό αυτό άχθος ο ελληνικός λαός, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία διαφωνεί κατηγορηματικώς;


Αθήνα, 9/5/2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ