Ερώτηση σχετικά με τον αριθμό εξεταστών που όρισε το υπουργείο Μεταφορών

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 00:25

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Eξαιρετικώς μικρό αριθμό εξεταστών όρισε το υπουργείο Μεταφορών»   


Δεν έχουν τέλος τα ζητήματα που υφίστανται στο πεδίο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών. Με υπουργική απόφαση το υπουργείο Μεταφορών όρισε τον αριθμό των εξεταστών οδηγήσεως, χωρίς ωστόσο να συνεκτιμήσει την αποχή που πραγματοποιούν τους τέσσερις (4) τελευταίους μήνες αλλά και τους 130.000 υποψήφιους οδηγούς που περιμένουν επτά (7) μήνες για να εξεταστούν. Δηλαδή δεν συνυπολόγισε ότι υπήρχε και η αποχή των εξεταστών τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2018.

Με λίγα λόγια ο αριθμός των εξεταστών που αποφασίστηκε είναι μικρός για κάποιες πόλεις (κυρίως τις μεγαλουπόλεις που έχουν και Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.) για να εξυπηρετήσουν τις αιτήσεις των πολιτών που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις. Επίσης θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οι 130.000 εγκλωβισμένοι υποψήφιοι που περιμένουν επτά με οκτώ μήνες να εξεταστούν.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αν ο υπουργός δεν τροποποιήσει την προσφάτως δημοσιευμένη απόφασή του, αυξάνοντας τον αριθμό των εξεταστών, και αν δεν ορίσει επιπλέον εξεταστές μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποσυμφορηθεί ο όγκος των 130.000 υποψηφίων οδηγών, θα δημιουργηθεί νέο μπάχαλο και όλες οι διαδικασίες θα κωλυσιεργήσουν και άλλο.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα υπάρξει ανάκληση της εν λόγω υπουργικής αποφάσεως καθώς πρόκειται για εξόφθαλμη «γκάφα»;


Αθήνα, 21/05/2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ