Στρατηγικής σημασίας η συμμαχία του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ

Ας σταματήσει επί τέλους η παραπληροφόρηση ότι το Ισραήλ σχεδόν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει και φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι το Ισραήλ στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν.

Για όσους δεν το ξέρουν με ισραηλινά όπλα γίνεται η γενοκτονία των Αρμενίων. Το Αζερμπαϊτζάν το 2012 αγόρασε 1,6 δις όπλα από Ισραήλ και το 2016, 5 δις. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2 cargo Αζέρων πήγανε στο Ισραήλ και φόρτωσαν όπλα, drones. Ο ρόλος του Ισραήλ στο Νότιο Καύκασο είναι σημαντικός και είναι στρατηγική η σχέση του με το Αζερμπαϊτζάν. Το Ισραήλ εισάγει το το 40% πετρελαίου του από Αζερμπαϊτζάν.

Όλα δείχνουν ότι το Azerbaïdjan προετοίμασε τον πόλεμο. Το Ισραήλ αν και είναι μακριά από την περιοχή των συγκρούσεων έχει ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα στον Νότιο Καύκασο. Οι σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ επισκιάζουν τις σχέσεις του τελευταίου με την Αρμενία.

Εκτός από την μεταφορά τζιχαντιστών μισθοφόρων από το μέτωπο της Συρίας στο Azerbaïdjan στα μέσα του μήνα και 3-4 μέρες πριν από την αρχή των εχθροπραξιών χρησιμοποιήθηκαν και πτήσεις από τη Βουλγαρία. Η Τουρκία εξοπλίζει το Azerbaïdjan έναντι της Ρωσίας και το Ισραήλ το εξοπλίζει έναντι του Ιράν…

Υ.Γ.: Το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων του Ισραήλ, για όσους δεν το ξέρουν, είναι Ασκεναζείμ. Οι Ασκεναζείμ Εβραίοι είναι Αζέροι, οι οποίοι ασπάστηκαν πριν αρκετούς αιώνες τον Ιουδαϊσμό. Υπάρχει μάλιστα και διάλεκτος εβραϊκή, τα Καραΐτικα, η οποία είναι διάλεκτος τουρκική… 

anbanner1

bbax

denksexno

FREEGD

synedrio ideologiko

synedrio programma

banner ethnikismos

banner oikonomiki enisxisi